Mandy Saija: Van Customer Support naar Sales

5 september 2023 | nieuws

Klaar voor een kijkje achter de schermen? Het verzendsysteem bestaat uit meer dan alleen zendingen en support tickets. Tijdens dit interview nemen we je mee in het verhaal van Mandy Saija. Van customer support naar sales: Mandy heeft de sprong gewaagd! 

mandy saija

Hey Mandy, waarom heb je de overstap van support naar sales gemaakt?

“Ik heb de afgelopen twee jaar veel geleerd op customer support, maar ik kreeg het idee dat ik hier vastliep. Ik ging opzoek naar meer uitdaging voor mijzelf en wilde nieuwe dingen leren en mij meer gaan verdiepen in de klantbeleving.
Daarom heb ik begin dit jaar een presentatie gegeven over een ‘onboardingsproces’ dat ik samen met twee andere collega’s heb opgestart. Na de presentatie mocht ik mee naar de Webwinkel vakdagen om hier te laten zien, maar ook om zelf te voelen hoe ik met klanten omga. Ik heb iedereen, maar ook mezelf, positief verrast met hoe goed dit ging. En zodoende heb ik besloten om de overstap te maken naar de sales.”

En hoe heb je de overstap ervaren?

“Super positief. Ik ben nog wel bezig met het zoeken van mijn eigen manier om met klanten om te gaan. Ik zie mezelf namelijk nog niet echt als salespersoon, maar ik heb het wel in me. De gesprekken zijn heel anders dan bij support en dat is soms nog even wennen.”

Wanneer was het moment dat je dacht; ‘nu moet ik gaan’?

“Dat was eigenlijk na de onboarding presentatie. Toen had ik zoiets van; oké, ik mag nu mee naar de Webwinkel vakdagen en daar moet ik wel gaan knallen, hier moet ik gaan laten zien wat ik kan en wat ik in mijn mars heb. En dat is gelukt.”

Is het een goede keuze geweest om de stap naar sales te maken?

“Het is zeker een goede keuze geweest. En ik ben ontzettend blij dat ik de keuze heb gemaakt. Sinds ik de overstap heb gemaakt voel ik dat ik in mijn nieuwe rol een leukere versie van mijzelf ben.  ” 

Hoe heb je je voorbereid op de functie?

“Natuurlijk heb ik allereerst veel meegekeken met hoe ze te werk gaan bij sales.
Maar echt op salesgesprekken heb ik mij eigenlijk niet voorbereid voordat ik begon. Ik heb natuurlijk bij support al veel contact gehad met de klanten, en dat praatje heb ik van nature al.”

Kun je wat meer vertellen over je dagelijkse verantwoordelijkheden van de functie?

“Ik houd mij vooral bezig met de new business en nieuwe leads, dus de nieuwe klanten binnenhalen. Maar ook het stukje klantbehoud. Even de klant opbellen met hoe het gaat en hoe zij alles ervaren. Hierbij heb ik de vrijheid gekregen om nog te ontwikkelen en te onderzoeken wat voor mij én voor de klant goed werkt.”

Met welke onverwachte en uitdagende situaties heb je al moeten dealen?

“Echt de salesgesprekken voeren en de juiste signalen opvangen van de klant. Op support was ik meer gewend om reactief bezig te zijn met de klant en bij sales moet je meer proactief reageren. Deze stap was wel een uitdaging.
Ook vind ik het lastig als mensen mij ineens afkappen. Ik lijk dan misschien dominant, maar dat ben ik niet.”

Ben je al tot creatieve initiatieven gekomen?

“Jazeker! Al vanaf het begin van dit jaar zijn Angela (supportmedewerker) en ik commerciële ideeën aan het verzamelen. Hieruit is de New Business Zomeractie ontstaan, waarbij we potentiële klanten gaan benaderen die we zijn tegengekomen op social media.
Shops United maakt nog geen gebruik van Instagram of TikTok, maar juist hier zijn de groeiende webshops te vinden die nog als consument verzenden. Wij zagen hier kansen liggen. Uiteindelijk hebben we ons idee intern gepitcht met succes, want we gaan hier deze week mee starten. ”

Van welke werkzaamheden krijg je de meeste energie?

“Van de leuke gesprekken met de klanten. En als iets administratief geordend is, dat is fijn voor mijn brein ;)”

Waar zie je kansen en nieuwe uitdagingen in deze nieuwe functie?

“Het klantbehoud en een stukje customer journey. Dit kan niet alleen voor de functie veel betekenen, maar voor iedereen binnen Shops United.”

Heb je verder nog carrièreplannen?

“Nee, eigenlijk niet. Ik heb net mijn contentmarketingstudie afgerond en behaald. In september ga ik beginnen met een nieuwe studie accountmanagement. Van daaruit wil ik kijken of ik nog meer studies wil volgen. Ik probeer altijd mijn kennis te verbreden.  Een mooi voorbeeld: vijf jaar geleden had ik nooit gedacht aan een salesfunctie. Ik sta dus echt open voor groei en nieuwe kansen. ”

Wijze lessen die jou bijblijven?

“Leer van je fouten en fouten maken is niet erg. Ik ben echt van de Rotterdamse mentaliteit en heb de uitspraak ‘niet lullen maar poetsen’ ook vaak in mijn achterhoofd.”

Wil je meer weten over Mandy’s avontuur in de saleswereld? Of tips over een soepele overstap? Stuur haar gerust een mail voor advies of een leuk gesprek

Ook werken in ons team?

Werken bij een verzendplatform klinkt niet zo sexy? Think again! In een wereld waarin online shoppen steeds meer de norm wordt, is ons werk ontzettend belangrijk. Onze missie is webshops te helpen groeien door middel van ons alles-in-één verzendsysteem.

Wij hebben alles in huis: de technische kennis, de connecties met alle grote postbedrijven, de innovaties met belangrijkste digital-commerce platformen en natuurlijk een vertrouwelijke band met onze klanten. Maar ben jij diegene die wij nog missen? 🤔👇

New call-to-action

 

Fleur RuijterFleur heeft tijdens haar studies ontdekt dat de wereld van marketing perfect bij haar past. Dankzij haar jeugdige enthousiasme en inzicht in social media, begrijpt zij als geen ander wat mensen willen zien en heerst ze over de nieuwste trends.